Het is alweer een tijdje geleden iemand vroeg om een cursus, anders was het er vast nog niet van gekomen. Inmiddels is er al een aantal cursussen geweest en ben ik nu ook weer met twee groepen bezig.

Cursus Indisch KokenEr staan ook al nieuwe groepen in de agenda, ik kan dus wel stellen dat het een schot in de roos was!

Tijdens de cursus leer je tijdens elke les helemaal zelf 2 gerechten te bereiden. Je kunt zelf aangeven wat je juist wel of juist liever niet wilt koken. Door tijdens de eerste les goed te luisteren naar wat jij graag wilt, wordt het een hele leuke op maat gemaakte cursus.

Dat de cursus op maat is, blijkt ook uit het feit dat zowel de locatie als de tijdstippen volledig door jou beïnvloed worden. De kookstudio in Kwadijk biedt voldoende ruimte voor 3 cursisten, in mijn eigen keuken in Vathorst kunnen 2 cursisten terecht. En de reeks van 5 avonden wordt in gezamenlijk overleg gekozen.

Vorige week startte ik met een nieuwe cursus, dit keer een stel uit Amersfoort. Omdat het natuurlijk niet handig is om beiden hetzelfde te laten koken om mee naar huis te nemen (dan kan je 4 dagen hetzelfde eten!), heb ik dit keer niet 2 maar 4 gerechten voor hen uitgekozen. Ze vonden het prachtig.

Ik word zo blij van dit soort avonden. Mensen zijn oprecht blij met wat ze bij mij in de keuken kunnen leren. Tussendoor wordt steeds weer even een pen opgezocht om op te schrijven wat ik net zei. De potjes en pakjes worden goed bekeken, waar koop je dit en waar koop je dat. Ik weet zeker dat mede dankzij deze cursus, veel mensen thuis ook Indisch gaan koken. En daar doe ik het voor!