En zo is het alweer december! Vindt jij ook niet dat het super snel gaat, dit jaar? Het hele jaar druk en dan opeens realiseer je je dat het al eind van het jaar is.

Maar natuurlijk niet zonder de feestdagen. Sinterklaas hebben we net gehad en de Kerstdagen komen er nu echt weer aan. Met Oud&Nieuw in het kielzog.

December is een speciale maand, voor mij niet anders dan voor jullie. Ik heb in december altijd speciale herinneringen aan mijn vader. Mijn vader stond namelijk in december heel veel in de keuken. Pasteitjes maakte hij, en lempers. Maar vooral risolles. Heerlijk waren die! Tot mijn grote vreugde is het mij gelukt om risolles te maken die echt precies zo smaken als zoals hij het deed. Datzelfde recept deel ik nu ook met iedereen die in de kookstudio de workshop Indische hapjes komt maken. Het idee dat nu in meerdere gezinnen de risolles van mijn vader op tafel staan, vind ik fantastisch.

Bapao maakte hij ook in december. Dat is een ander verhaal voor mij. Een dingetje wel, eerlijk gezegd. Want ik moet eerlijk bekennen dat mijn broer de bapao kan maken zoals mijn vader. En ik dus niet. Hoe het kan, ik heb geen flauw idee. Maar misschien is er altijd wel iets wat bij een ander wel lukt, en bij jou nooit. Misschien heb jij daar ook wel last van? Ik hoor het graag! In elk geval, daarom heb ik maar een heel ander recept voor bapao, het lijkt niet op die van paps, maar zijn toch lekker. Ook goed, toch?

Met mijn vader in gedachten ga ik deze maand natuurlijk ook vaak de keuken in om hapjes te maken. Want hapjes horen erbij, met name risolles en spekkoeken. En jij kunt ze uiteraard bestellen, kijk daarvoor op mijn catering pagina.

Ik wens je een fijne feestmaand, met je familie, lieve vrienden en kennissen!