SLAMETAN TER ERE VAN MIJN VADER

Omdat ik zoveel positieve reacties kreeg toen ik ging inventariseren of er belangstelling was om de Slametan ter ere van mijn vader bij te wonen, organiseer ik nu maar liefst 2 evenementen.

In Kookstudio De Riet in Leusden zal de Slametan georganiseerd worden op 1 oktober. In mijn eigen kookstudio in Kwadijk zal de Slametan op 29 oktober plaats vinden.

Als eerbetoon aan mijn vader, mijn inspirator en grote voorbeeld in de Indische keuken. In oktober zou hij 86 jaar zijn geworden maar helaas, in oktober 1990, inmiddels 26 jaar geleden, is hij overleden.

Wat is een Slametan?

Een Slametan is een gemeenschappelijke feestmaaltijd en heeft oorspronkelijke als doel enerzijds de onderlinge harmonie – rukun – te verstevigen, en anderzijds om iets af te smeken of om geesten (zowel goede als kwade) gunstig(er) te stemmen. Bij feesten kan je denken aan huwelijken, verjaardagen enzo. Maar ook bij overlijden is een slametan heel gebruikelijk. In onze familie wordt een slametan altijd op de 40e dag na het overlijden gehouden.

Om de slametan in de geest van inspiratie, samen koken en samen eten te houden, ga ik met samen met 5 dames en heren de maaltijd, met hun eigen (familie)recepten, een rijsttafel bereiden.

Ik nodig je graag uit om bij deze bijzondere slametan aanwezig te zijn!

Datum/Tijd Evenement
01/10/2016
15:00 - 18:00
Slametan 1 oktober 2016 - Leusden
Kookstudio De Riet, Leusden
29/10/2016
15:00 - 18:00
Slametan 29 oktober 2016 - Kwadijk
Kookstudio ‘De keuken van Yvette’, Kwadijk