Babi Ketjap

19 Jul 2015 | 0 Reacties

Vraag 10 Indo’s naar een recept, voor welk gerecht dan ook, en je krijgt 10 verschillende antwoorden. Dit recept voor babi ketjap heb ik van mijn moeder, zo kreeg ik het vroeger thuis ook. Ik weet nog precies in wat voor schaaltje ze dit maakte, lekker zwart aangekoekt met het sudderende vlees erin, ken je die schalen nog?

Heel eenvoudig om dit te maken en schrik niet van de speklappen. Velen waren vooraf argwanend maar toen ze het proefden waren razend enthousiast. Je kunt de helft van de speklappen vervangen door hamlappen, maar houdt er rekening mee dat dit vlees dan sneller droog kan worden.

 

Ingredienten:

  • 500 gram speklappen
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl nootmuskaat
  • 1 tl zout
  • 1 tl peper
  • 4 el ketjap manis (zoet)
  • 1 el ketjap asin (zout)

Bereiding

  1. Snijd de speklappen in reepjes van ongeveer 1 cm breed en doe ze in een ovenschaal.
  2. Pers de knoflook over de speklapjes.
  3. Strooi de nootmuskaat, zout en peper over het vlees. Voeg de beide soorten ketjap toe. Roer goed door.
  4. Zet de schaal in de oven, 200 graden C, 60-70 minuten. Roer regelmatig door. Het spek moet donker en doorbakken zijn, dus laat het zeker nog even langer in de oven als het niet donker genoeg is!

Eet lekker, selamat makan!

 

 

Benodigde tijd

Bereiding: 30 minuten

Oven: 60-70 minuten

Print het recept:

Babi Ketjap – pdf

'De keuken van Yvette'
Wageningseberg 1
3825 GR Amersfoort