Gado Gado

19 Jul 2015 | 0 Reacties

 

Ingredienten:

Saus:

• 4 sjalotjes of 1 middelgrote ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 el olie
• 1,5 tl sambal oelek
• 2 tl trassi, opgelost in 4 el heet water
• 4 el pindakaas met nootjes
• 1 el citroensap
• 1 el gula djawa
• Zout

Groenten:

• Witte kool, gesneden
• 200 gr sperziebonen
• 0.5 krop ijsbergsla
• 200 gr taugé, staartjes verwijderd
• 0.5 komkommer, in plakjes

Garnituur:

• 2 eieren, hardgekookt en in plakjes
• 1 grote aardappel, gekookt en in plakjes
• Gefruite uitjes
• Kroepoek

Bereiding
1. Bak de sjalotjes en de knoflook in de olie lichtgeel. Voeg hieraan de sambal en het trassiwater toe.
2. Voeg roerend de pindakaas en het citroensap toe en laat op laag vuur pruttelen. Blijf roeren om aanbakken te voorkomen. Evt water toevoegen als het te dik wordt. Breng op smaak met suiker en zout, het mag een beetje zoet zijn.
3. Kook de kool en sperziebonen afzonderlijk beetgaar en knapperig. Laat uitlekken en afkoelen.
4. Snijd de sla in fijne reepjes.
5. Doe de taugé in een vergiet en giet er langzaam een ketel kokend water overheen. Vervolgens onder de koude kraan afspoelen.
6. Leg de plakjes aardappel op een schaal en schep de groenten erover heen. Leg daarop de plakjes komkommer en ei. Schep dan de pindasaus erover en maak het af met de gefruite uitjes en kroepoek.

Benodigde tijd

Bereiding: 45 minuten

'De keuken van Yvette'
Wageningseberg 1
3825 GR Amersfoort