Yvette_LuikingaOVER YVETTE

Ik zie mijzelf als een typische 2e generatie Indo. Mijn ouders, allebei begin jaren ‘50 naar Nederland gekomen, hebben hun uiterste best gedaan ons, de drie kinderen, op te voeden naar de Nederlandse norm. Met als gevolg dat wij waarschijnlijk netter Nederlands spraken en foutlozer Nederlands schreven dan menig klasgenootje.

Behalve het lekker eten thuis, bij tante Jo en bij opa, had ik niet zoveel aandacht voor mijn Indische roots.

Uit mijn jeugd herinner ik mij natuurlijk wel de Indische maaltijden en vooral de Indische hartige hapjes die mijn vader maakte. Helaas is hij overleden voordat ik goed en wel zijn recepten kon kopiëren. Want er stond weinig op papier. Of incompleet, omdat hij altijd wel een beetje van dit en een beetje van dat deed.

Ik heb jarenlang Indisch gekookt met kant-en-klare boemboes. Eerst uit de toko en later gewoon uit de supermarkt. Totdat ik op een gegeven moment eens zelf ben gaan experimenteren. De kookboeken bij mijn moeder weggehaald (want, echt, zij kookt niet!) en gewoon gaan proberen.

Een bijzonder moment was het, toen ik risolles maakte die echt helemaal zo smaakten alsof mijn paps ze had gemaakt! Wow, het moment dat je de smaak herkent, dat is zó bijzonder. Vanaf dat moment heb ik eigenlijk pas het gevoel gekregen dat ik het écht kon, koken zoals mijn vader.de keuken van yvette vader van Yvette

Koken werd mijn hobby en op een gegeven moment kreeg ik de gelegenheid om de kookstudio in Kwadijk, bij Purmerend, over te nemen. Zeg maar gerust dat de hobby een beetje uit de hand is gelopen.

Al de workshops die ik heb gegeven zijn gebaseerd op de Indische keuken. Indisch koken, Indische hartige hapjes maar ook Indische zoete lekkernijen en een workshop Spekkoek bakken.

Inmiddels ben ik, samen met mijn partner, gestuit op een nieuwe uitdaging: Eetcafé Luik in Vathorst. Een leuke kroeg waar je ook een makkelijke, lekkere en liefst ook Indische maaltijd kunt nuttigen. In juni 2018 zijn we open gegaan en het is een groot avontuur!

Doordat je jezelf nou eenmaal niet in 2-en kunt splitsen heb ik in november 2018 afscheid genomen van mijn mooie kookstudio in Kwadijk. Waar de ene deur opent, sluit de andere… 

Met een team kookliefhebbers kan je nog steeds terecht voor workshops of kooklessen bij jou thuis (of andere locatie) en voor catering opdrachten, in de omgeving van Amersfoort en Purmerend. Ik heb niet op alle verzoeken een passend antwoord vanwege de locatie, ik ben ook altijd op zoek naar enthousiaste (Indische) kookliefhebbers die opdrachten voor mij kunnen uitvoeren. Voor zowel vraag als aanbod zie ik je vragen graag tegemoet.

Ruik de geur en de proef smaak van de Indische Keuken van Yvette!