De eerste dagen van De keuken van Yvette

Het was wel spannend hoor, afgelopen week. Eerst alle voorbereiding voor de officiële opening van de De keuken van Yvette. Iedereen die eraan meegeholpen heeft om de start te bewerkstelligen, had ik uitgenodigd en natuurlijk moesten er de nodige hapjes voor gemaakt worden.

De hele week ben ik in de kookstudio bezig geweest, schoonmaken, laatste zaken ophangen en terwijl ik de hapjes maakte kon ik ook mooi het fornuis eens uittesten. Maar goed ook, want de oven is dermate super-de-luxe dat ik eerst de handleiding moest downloaden voor een complete beschrijving van alle mogelijkheden. Maar het is gelukt, uiteraard.

Processed with Moldiv

De opening was super geslaagd, echt heel gezellig en ontzettend fijn om iedereen in de keuken te mogen ontvangen. Op tafel lagen mijn (eindelijk klaar!) visitekaartjes tussen de lekker hapjes (roedjak met komkommer en appel, pittige gehaktballetjes, Indische pasteitjes en lempers). Leuk dat iedereen zo enthousiast was over de hapjes. Een prominente plek in de kookstudio heeft trouwens de oude wadjan van mijn vader. Jammer genoeg kan deze niet meer gebruikt worden, maar met zijn wadjan is papa ook een klein beetje bij me.

Zondag was ik weer in de kookstudio, nu om de allereerste echte activiteit van De keuken van Yvette voor te bereiden: Zakenmam Marieke Anthonissen had de ruimte de hele dag gehuurd, inclusief catering, voor haar zomertour!

Marieke arriveerde maandagochtend vroeg, net nadat ik de volle boodschappentassen in de keuken had neergezet. Na een eerste kop thee en koffie, uiteraard van Beans & Leafs, zijn we aan de slag gegaan. Marieke met de voorbereiding van haar coach dag en ik in de keuken. De gasten van Marieke waren rond 10 uur aanwezig en vanaf dat moment werd er hard gewerkt aan de grote tafel.

Image 15.06.2015 15.43.39 1327Om de hoek, in de keuken, had ik mijn eigen taken. De soep moest afgemaakt worden en de broden gesneden. Omdat een van de dames vanwege een allergie geen gewone tarwe kan eten, had ik ook een boterkoek van speltmeel gemaakt. Die bleek in zeer goede aarde te vallen, en niet alleen bij de spelt-dame!

De sandwiches maakte ik ook voor een deel van speltbrood en niet alle sandwiches waren met vlees of vis, dus voor de vegetarische dame was er ook genoeg keuze. De lunch was compleet met een heerlijke verse vruchtensalade en een hartige Indische snack, lemper, voor de liefhebbers.

Hoewel je natuurlijk zelf heus wel weet of de soep, je broodjes en de fruitsalade lekker zijn, het is altijd weer de vraag of anderen dat ook vinden. Maar de onzekerheid die ik had, was compleet verdwenen na de fijne complimenten die ik mocht ontvangen. Toen ik ’s avonds moe op de bank zat en door een ‘ping’ uit mijn telefoon op de recensie van Marieke werd geattendeerd, was mijn onzekerheid uiteindelijk helemaal verdwenen.

In de eerste week deze mooie resultaten, ik ben er super blij mee. Op naar de volgende activiteit, wanneer ben jij er bij?

Wil je op de hoogte blijven van de activiteiten van De keuken van Yvette? Schrijf je dan hier in voor mijn nieuwsbrief!

Crowdfunden is leuk

Lieve hemel, wat is crowdfunden toch leuk!

Sinds ik op Goede Vrijdag mijn eerste emails heb verstuurd ben ik van de ene in de andere verbazing gevallen. Mijn email en berichten op Facebook en op mijn site zijn zo vaak gedeeld dat ik nu inmiddels zelfs door mij volledig onbekende mensen benaderd wordt met de vraag of zij nog iets voor mij kunnen betekenen. Ik heb afgelopen weken zo vaak met open mond naar inkomende berichten gestaard en mijzelf in mijn arm geknepen of het geen droom was, dat mijn arm intussen blauwe plekken vertoonde.

Ongelofelijk, wat ben ik blij dat ik jullie ken en dat ik jullie mijn familie en vrienden mag noemen. Er wordt mij zoveel gegund, dit gevoel is zo ontzettend fijn en inspirerend, dank, dank, dank jullie allemaal!

WAT HEBBEN JULLIE AL VOOR MIJ GEDAAN?
Ik wil heel graag met jullie delen wat het resultaat tot nu toe is van mijn Crowdfunding campagne.

Allereerst heb ik dankzij Josje Feller een event mogen bijwonen van Vrouw&Passie waar ik ontzettend veel inspiratie en energie heb opgedaan door een aantal wervelende, prikkelende presentaties. Ik heb heel veel energie en kracht kunnen putten uit met name de presentaties van Josje zelf maar ook van Simone Levie en Veronique Prins. Wat een mooie krachtige vrouwen en hoe mooi spannen zij zich in om andere vrouwen te inspireren en net dat duwtje in de rug te geven om te gaan ondernemen. De contacten die ik heb opgedaan op dit event zijn waardevol en wat mij betreft blijvend.
Een ander event wat mij naar aanleiding van mijn campagne is aangeboden heb ik helaas op het laatste moment moeten afzeggen, vanwege een ontzettend mooie opportunity bij Opzij, die op dit moment even voorrang moest krijgen, daarover straks meer. Ik vond het erg jammer om de EU safari met Irene Janssen niet te kunnen bijwonen maar een volgende keer zal ik zeker van de partij zijn. Hoewel ik er niet bij was, zijn ook nu al hele mooie contacten ontstaan met de dames uit de groep en wie weet wat daar allemaal nog uit gaat ontstaan?!
Jiska Howard helpt mij met haar bedrijf Jizzca bij mijn online en social media communicatie. Inmiddels heb ik jaxpix | Jacqueline Louter Fotografie benaderd voor de fotografie. Beiden zijn dames die ik al lang in mijn netwerk heb en is een mooi voorbeeld van de manier waarop ik wil ondernemen: met ondernemers die dicht bij mij staan.
Al binnen een uur na het versturen van de eerste email op Goede Vrijdag kreeg ik een hele lieve hartelijke email terug met de boodschap: graag 2 vouchers zonder korting en een geldlening zonder rente. Vanaf de volgende ochtend kwamen regelmatig emails binnen met verzoeken om vouchers en aanbiedingen voor geldleningen. In totaal heb ik nu ongeveer 90% aan toezeggingen binnen.

WAT HEB IK IN DE TUSSENTIJD GEDAAN?
Met alle mooie reacties is er voor mij gewoon geen weg meer terug, dus ik ben bij het UWV geweest en heb officieel toestemming gekregen voor de startersperiode. Dit is een half jaar waarin ik met behoud van 71% van mijn uitkering vrij mag ondernemen, geld mag verdienen zonder hier verder op gekort te worden en vrijgesteld ben van de sollicitatieplicht. Dinsdagochtend heb ik mij ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Mijn naam is gewijzigd, het heet nu officieel De keuken van Yvette. Ook heb ik nu een rekeningnummer geopend bij Knab.

Met de huidige eigenaar van de kookstudio, Annet Verdonk, heb ik afgesproken dat we voor 1 mei het contract van overname tekenen. Met de verhuurder heb ik gesproken en ook het huurcontract moet voor die tijd nog getekend worden.

Ik heb een auto gekocht, hoe spannend is het om zelf een auto te kopen die niet duur, veilig, ruim, redelijk representatief en zuinig moet zijn. Niet zoals vroeger bij een nieuwe leasebak vanachter je pc opties aan en uit klikken en met een klik op ‘Send’ een auto van meer dan € 40K te bestellen. Ik ben nu heel trots en blij met de Citroen C5 uit 2001 op onze oprit!

Bij het maandblad Opzij heb ik mijn nieuwe bedrijf mogen pitchen. Deze één-minuut-pitch komt, inclusief vragen en feedback, op de site van Opzij. Bovendien komt er een artikel in het juni nummer. Gisteren zijn de opnamen gemaakt, wat was dit spannend!

ZIJN WE NU DUS KLAAR?
Nee, natuurlijk niet. Ik ben gestart met het voorbereiden van de contracten en het maken van de vouchers. Iedereen die zich heeft aangemeld voor een of meer vouchers krijgt van mij een email met de details om het bedrag over te maken. Diegenen die zich hebben gemeld voor een geldlening krijgen van mij een concept overeenkomst zodat ook die financiële kant afgewikkeld kan worden.

Ik ben nu mijn workshop programma aan het uitwerken, de site en Facebookpagina moeten geprofessionaliseerd worden, de kookstudio moet straks eigen gemaakt worden met mijn spullen en-en-en. Voorlopig ben ik dus nog lang niet klaar.

Waar ik nu ook, dankzij het ingaan van de startersperiode, mee mag beginnen, is het daadwerkelijke verkopen. Ik mag, dank je wel Annet!, al in mei gebruik maken van de Kookstudio dus ik ga een aantal workshops plannen en deelnemers hiervoor zoeken.

Om goed te kunnen starten heb ik, naast de financiële basis, nu nog deelnemers voor workshops nodig. Dus mocht je nog nadenken hoe je mij kunt helpen, jouw bijdrage in de vorm van het kopen van een of meer vouchers zou heel fijn zijn.

WAT IS HET PLAN OOK WEER?
Hieronder nog even de mogelijkheden:

Je kunt kiezen uit een voucher voor een workshop met of zonder lunch. Ook kan je een voucher kopen om de kookstudio een dagdeel te huren en er zijn ook vouchers voor de kookcursus. Omdat je met de vouchers vooraf betaalt, geef ik je korting op de normale prijs. De vouchers kosten:

Workshop excl. lunch € 40
Workshop incl. lunch € 50
Huur studio per dagdeel € 135
Kookcursus, 5 dagdelen, € 175
De vouchers zijn een jaar geldig.

Je leent mij een bedrag tussen € 100 en € 1000. Ik geef je 4% rente op jaarbasis, dat is beduidend meer dan je nu op je spaarrekening krijgt. De rente betaal ik per kwartaal achteraf. Aflossing van het gehele bedrag vindt plaats na 1 jaar.
Leen je mij een bedrag vanaf € 1000 dan geldt hetzelfde met betrekking tot de rente: 4% rente, betaling per kwartaal achteraf. Aflossingstermijnen worden individueel besproken en contractueel vastgelegd. Deze groep investeerders mag mijn business plan inzien. Ook krijg je een gratis workshop voor 2 personen! Dit geldt voor elk jaar dat de lening loopt.
Het startsein is gegeven, De keuken van Yvette is er helemaal klaar voor.

Dank je wel, dankzij jullie, familie en vrienden, wordt mijn droom werkelijkheid.

Blog

door | jun 17, 2015 | 0 Reacties

Yvette Luikinga

Yvette Luikinga

Hier kan elke tekst die nodig is staan

Oproep tot aktie!